Masca

The place where you feel like home

Belangrijk:


Noodgevallen: 112

Ambulance: 061

Brandweer: 080

Gardia civil: 062

Politie National: 061


Vlaams/Belgische arts op Tenerife: (+- € 50 à  € 60  )


Dokter Brouns, Apartamentos Andorra, B-A1-2, Playa de las Americas, begane grond

tel: 922.790.637

gsm: 609.070.005

MASCA:


Masca ligt midden in het Tengo gebergte in het westen van Tenerife en werd vroeger bewoond door piraten. Raar maar waar vele toeristen die Tenerife bezoeken laten Masca, één van de mooiste stukjes eiland, gewoon links liggen. Masca ligt verscholen in een aardig diepe kloof. Er wonen hooguit 100 mensen. Masca is omringd door het Tengo gebergte. Alleen al de weg er naartoe, vanuit Santiago Del Teide of Buanavista Del Norte, is meer dan de moeite waard.


De meeste toeristen komen uit het zuiden en rijden via Santiago Del Teide. Daar start de route met een korte maar steile klim. Voor 1975 was Masca alleen te bereiken via een muildierpad, tegenwoordig via een bergweg die een aardige aanspraak doet op de rijvaardigheid. Eenmaal op de bergrug kan men daar parkeren. Van hieruit heeft men aan de enen kant een mooi zicht op de Teide en aan de andere kant op de kloof die naar de baai van Masca leidt. Als achtergrondsector fungeert buureiland La Gomera, en bij open weer ook La Palma. Het zijn echte betoverende natuurbeelden.


Heerlijke terrassen bieden een schitterend uitzicht op de Barranco de Masca, een kloof die zich slingerend een weg baant door het gebergte richting zee. Een afdaling in deze kloof is een prachtige wandeling langs weelderige begroeiing, riviertjes en waanzinnige lavaformaties en neemt ongeveer 6 uur in beslag voor een retourtrip. Aan zee is het heerlijk om even af te koelen door een verfrissende duik te nemen, maar pas op voor de vaak hoge golven! Veel wandelaars kiezen ervoor om alleen af te dalen en eenmaal aangekomen bij de kust zich te laten ophalen per boot.