Santa Cruz

The place where you feel like home

Belangrijk:


Noodgevallen: 112

Ambulance: 061

Brandweer: 080

Gardia civil: 062

Politie National: 061


Vlaams/Belgische arts op Tenerife: (+- € 50 à  € 60  )


Dokter Brouns, Apartamentos Andorra, B-A1-2, Playa de las Americas, begane grond

tel: 922.790.637

gsm: 609.070.005

Santa Cruz :


De hoofdstad van Tenerife is een belangrijke plaats, met een haven die geschikt is voor grote schepen. Las Teresitas is het mooiste strand, dat 8 km noordelijker ligt. Het is aangelegd met miljoenen tonnen zand uit de Sahara. Voor de kust is een beschermd rif gebouwd. Men kan zich hier verpozen in de schaduw van de palmen, tegen een achtergrond van bergen. Tot dusverre zijn hier geen betonnen hotels gebouwd.

In Santa Cruz staan veel mooie historische gebouwen. Het Centrum van de stad ligt rond het Plaza de Espaсa, bij de haven. Vlakbij ligt Calle de Castillo, de voornaamste winkelstraat.


De twee bezienswaardigste kerken zijn de Iglesia de San Fransisco. Heel interessant is het Museo Arqueologico in het Palaio Insular, Met Guanche - Mummies in vitrines. In het museum staat ook het kanon waarmee de arm van de Britse admiraaal Nelson werd afgeschoten tijdens de mislukte aanval op de stad aan het einde van de 18e eeuw. Het museo de Bellas artes herbergt oude meesters en moderne kunst. Veel schilderijen hebben betrekkingen op plaatselijke gebeurtenissen en landschappen. hedendaagse beeldhouwwerken vindt u in het aangename parque Municipal Garcia Sanabria, dat in 1926 is aangelegd.